Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Crkva Sv Donata Zadar

Crkva Sv Donata Zadar

Najpoznatija monumentalna građevina u hrvatskoj iz ranog srednjeg vijeka (9.st.) i simbol grada zadra. 07:54 petra a [ ažurirano 20.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

Simbol je grada zadra i najpoznatiji primjer hrvatske arhitekture ranoga srednjeg vijeka. Stoljeća nazivala se crkva svetog trojstva, a od tada nosi ime sveti donat, po biskupu koji ju je dao sagraditi. Donatus is a church in zadar erected in the 9th century, it constitutes one of the most important monuments of the city, and one of the greatest examples of byzantine architecture in the whole dalmatia.

High Quality Stock Photos Of Crkva
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.robertharding.com/index.php?lang=en&page=search&s=crkva&smode=0&zoom=1&display=5&sortby=1&bgcolour=white
Stoljeće) u hrvatskoj i simbol grada zadra troškove obnove snosio je zadarski svećenik mons. Predromanika najpoznatija zadarska crkva monumentalna je predromanička građevina kružne osnove. Danas se njezin prostor zbog izvanrednih akustičnih karakteristika koristi za glazbene programe (glazbene večeri u sv.

55 просмотров • 23 мар.

Crkva je jedinstvena u europi, a zbog iznimne akustike popularno je mjesto održavanja glazbenih događanja. Pratite sve o temi pod oznakom: Donatus is a church in zadar erected in the 9th century, it constitutes one of the most important monuments of the city, and one of the greatest examples of byzantine architecture in the whole dalmatia.

Donata simbol je grada zadra i najpoznatija monumentalna građevina u hrvatskoj iz ranog srednjeg vijeka (9. Stoljeća nazivala se crkva svetog trojstva, a od tada nosi ime sveti donat, po biskupu koji ju je dao sagraditi. Ova zadarska crkva je i zaštitni znak grada, te pripada najpoznatijim i najznačajnijim europskim nismo povezali neke uzore za gradnju, a tek je neki povezuju s krstionicom karla velikog ili s crkvom sv.

Crkva Sv Donata Church Of Saint Donatus Zadar Dan Flickr
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.flickr.com/photos/twiga_swala/6089153668/
After booking, all of the property's. Otvorenje izložbe skulptura „levandom omamljen, autora duje jurkovića upriličit će se u utorak, 11. Trojstva, najvrijedniji je spomenik predromaničkog graditeljstva ranog srednjeg vijeka (9.st.) u hrvatskoj, i ujedno je simbol grada zadra.

To je okrugla predromanička crkva koja se do 15.stoljeća naziva crkva sv.

Chiesa di san donato (it); Trojstva, a od tada nosi ime sv. 55 просмотров • 23 мар.

Crkva je sastavni dio episkopalnog kompleksa i nadovezuje se na starokršćansku katedralu i biskupsku palaču. Okrugla predromanička crkva do 15. Donat, po biskupu koji ju je dao sagraditi.

Culturenet Hr Umjetnost Starohrvatskog Razdoblja
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.culturenet.hr/default.aspx?ID=23089
Donata u zadru nalazi se u središnjem dijelu povijesne jezgre grada, na ruševinama antičkoga foruma. Crkva je jedinstvena u europi, a zbog iznimne akustike popularno je mjesto održavanja glazbenih događanja. Unutrašnjost crkve obilježavaju monolitni stupovi koji potječu is antike i ostaci su porušenog romskog foruma.

Donat, po biskupu koji ju je dao sagraditi.

Simbol je grada zadra i najpoznatiji primjer hrvatske arhitekture ranoga srednjeg vijeka. Chiesa di san donato (it); Donata najvrijedniji je spomenik predromaničkog graditeljstva ranog srednjeg vijeka (9.

Posting Komentar untuk "Crkva Sv Donata Zadar"